Jet Set klocka!

Gick in på Entré idag för och bara köpa lite skit till badrummet. Gick förbi Ur och Penn för o ställa mig o dregla över en klocka jag velat ha nu i över ett år! Helt plötsligt står försäljaren bredvid mig.. Sen hade jag klockan på armen... och sen var jag 1500 kr fattigare!... But I Love it!! <3


Low carb diet?

Har funderat lite på den där metoden som jag innan anset varit helt galen. De e ju så att kolhydrater är kroppens bränsle och vi behöver de för att vara pigga och få massa energi. Om inte cellerna får tillgång till glykoset som utvins av kolhydraterna så måste kroppen istället ta ifrån fettet för att orka hålla igång.

Innan va jag helt emot denna diet eftersom jag ansåg att de verkade väldigt ohälsosamt ... men sen började jag funera lite!...  :)    .... Rent teorietist så måste de ju fungera! Om man inte äter kolhydrater så måste kroppen bränna fettet istället. O sålänge de finns fett så måste man få energi! Hjärnan o andra sidan fungerar bäst av glykos. Men om man bara håller på med denna dietetn ca 2-3 veckor, bara för att skapa ett ras typ, så borde de ju funka.

Jag har hållt på med detta nu ett par dagar i alla fall och jag upplever inte alls att jag har lite energi. Tvärtom så har jag sett lite fördelar med dieten och de e att jag får en mycket bättre mättnadskänsla! De känns inte alls som om jag går på en diet över huvudtaget! Och jag märker att de fungererar, både på magen och så går jag o kissar hela tiden! ... Jag vet inte hur normalt det är men alltid när jag börjat tränna eller går ner i vikt så måste jag gå på toa konstant!

O de bästa med denna dieten! De e att när man e ute och festar och man börjar känna suget av fyllemat, så har Max Hamburgare en helt okej burgare som man kan äta utan dåligt samvete! ...Side salladen va ju i o för sig inte så kul. Bara massa salladsblad och EN körsbärstomat... Ville ha bönsallad egentligen men den va slut :(



Nu tänker ni säkert "Va fan, där e ju ost o dressing på den!" Grejen med denna dieten e att man får äta fett också! Men sunda förnuftet säger ju att vill man gå ner i vikt så håller man ju sig undan de. Men huvudsaken är att man håller sig ifrån kolhydraterna. Så just nu består min diet mest att proteiner!

De va rätt svårt att komma på någon bra och varierad frukost som nästan bara ska innehålla proteiner. Men jag kom fram till att man kunde äta:

Ägg
yoghurt
fil
Keso och kessella (blandat)
frukt

Till lunch och middag kan man då äta precis vad som helst bara man väljer bort pastan, potatis, rotgrönsker och ris! Så i prencip en valfri köttbit (nöt, fläsk, kyckling, fisk what ever) med sallad till!

Jag gjorde själv kålpuddigt eftersom de e billigt och vääldigt enkelt o göra! De bästa är om man gör riktigt mycket så samma gång vilket dessutom blir väldigt bekvämt :)

Fläskfärs
kålhuvud
lök (valfritt.. vet att morsan stryper mig nu ;P)
ägg
salt o peppar

Blanda färsen, löken, äggen och s&p. Strimla kålen och lägg lite i båtten på en stor form. Bre ut färsen över hela formen och lägg på resen av kålen uppe på. Jag hälde över lite vatten också i formen så att köttet skulle typ koka i formen. Släng sedan in den i ugnen på 225. Tiden kan ju variera beroende på hur stor form man har så håll koll helt enkelt! Servera med potatis och brunsås (släng ner kål i såsen också så blir de mycket godare) Jag själv får nöja mig med en sallad till o utan sås :)


Mer Billig mat från W&W! :)

Tips från Henric Hansson! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=18QQbf51OLk

Lyxmiddag för 0:- !!!

... allt du behöver göra är att åk hem till dina föräldrar!! :)

igår fick jag fläskfile med bea-sås o pommes! Så Jäävla gott! (man får ju synda lite när de e syrrans födelsedag) ... jag åt ju dessutom 1/3 flödinge kladdkaka med massa grädde! Så igår gick ju inte dieten så bra...hmpf...

Idag har de gått lite bättre!
Ett knäcke med makrill i t-sås
2 ägg
gurka o tomat
grönt te

grönsakssoppa till lunch och ikväll ska morsan gör ärtsoppa! ... sen ska jag bara klara resten av kvällen här utan att stoppa i mig något av allt godis som finns här hemma! De e verkligen tjockisarnas paradis här! Kakor, chips, godis you name it! Jag har som tur e egentligen inte problem med att hålla mig ifrån godis o sånt. Mitt problem ligger mer i att jag äter mycket, ofta och gärna fet mat. Jag kan liksom inte låta bli o använda smör och grädde när jag lagar mat! de bli ju inte gott om man byter ut de till något annat!

fan.. nu ringde syrran o ville att jag skulle vara med o baka! ... jag tror jag kommer få äta upp de där med att jag kan hålla mig ifrån godis och choklad! :P

För övrigt så ställde jag mig på vågen idag för första gången innan sommaren....
60 KG !! (jag är bara 160 lång så de e rätt mycket!!) Jag har aldrig vägt så mycket innan! Skandal Skandal! Nä jag måste verkligen bli seriös med detta nu annars kommer jag bli en chubbie!

Vinn en klocka!

... hos denna söta tösen! :)

Länka i din egen blogg!

http://emmelist.blogg.se/2009/september/diamonds-are-a-girls-best-friend.html?_tmp=436d19ed6bedad4473bf833d4332b59f1484da35


Ojsan!

När det är skit i kärlekslivet är det lätt att man glömmer bloggen! (Inget jag känner för att skriva offentligt)
Dieten har inte heller hållit i sig denna veckan, men efter helgen får de bli lite allvar med de igen!
Konditionen är verkligen inget och skryta med heller! Jag och Elli gick runt på Möllan för o kolla upp hyresvärdar igår men t o m det blev blev jobbigt.
Så idag försökte jag mig på en billig variant av arobics! .. dvs jag står själv framför speglen och dansar.. Haha, skrattar själv av bilden jag får av tanken! Men ja.. De e gratis och jag fick t o m lite energi efteråt att diska! Så lite hjälpte de ju! :)

Finnar har jag också fått så sjukt många! Måste bero på den hemska kostenvanan! Så Idag gick jag o köpte krämer, tvålar och annan skit på The body shop. Dyrt som fan blev de men nu ska de jävlarna fan bort!

Som jag nämde ovan var jag o Elli och kollade hyresvärdar runt Möllan. Vi har kommit fram till att de skulle vara mycket roligare att bo ihop än att sitta i varsen liten studentlgh. De området där jag bor e så jävla dött så jag tycker de ska bli skit skönt o få komma härifrån! .. Så vet någon något om en ledig 3a eller någon som har en 3a som vill byta till en student lgh på Södra förstadsgatan (Ellis) så får ni gärna tipsa om de! ;)

Då va helgen slut

.. O godiset åker tillbaka till sina gömställen!

Det har gått mycket bra med våran diet denna veckan! Tror att det är för att jag gjort storkok, det blir lite tjatigt med det är o andra sidan så enkelt och bekvämt o göra något en dag som man sedan har i ett par dagar. De gör det lättare att hålla sig till sin diet då också.

Förutom soppan gjorde jag en egen chilli sin carne!

  • Quorn färs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk sojabönor
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk kikärter
  • 1 burk svamp
  • 1 burk majs
  • 3 morötter
  • 1 zuccini
  • 4 dl ris
  • Passerade tomater
  • Cayennpeppar

Ca:
*10 port
*15-17 kr port
Betyg: **

Blev inte helt nöjd med denna rätt... Den blev inte super god... den kostade rätt mycket pp. Den va o andra sidan väldigt mättande men man fick ju hålla sig en hel del efteråt för att inte råka ut för pinsama olyckor! Men nyttig och hälsosam får jag ju ändå påstå att den va! :)



Här är en bild på potatis och brocolli soppan! ...Måste hitta ett lättare sätt o lägga in bilder på...


Hungrig...

Kan klockan bli 12 så jag kan få käka den härliga potatis och brocolli soppan... blää.... e så trött på den nu.. men för ca 35-40 spänn har de varit lunch och middag för 2 pers i tre dagar! De kallar jag ekonomiskt! 6-7 kr per portion! ;)

Då va det dax igen!

Hallå hallå!

Nu när sommarlovet är slut är det ju dax att börja blogga igen!
I sommar har det blivit alldeles för mycket glass för mig! skulle nog kunna säga att jag ätit mellan 1-6 glassar om dagen... Kan ju bara försvara mig med att de mesta va i alla fall småpinnar som man äter på 3 bett men ja... Det syns ju både på vågen och i speglen... och på jeansen...

Allt va ju inte heler glassens fel.... de va ju även Burger kings... Mc Donald's... Falafel nr 1.... pizza online... cina box... Gud! vad har jag gjort! Ibland blev de faktiskt en o annan pasta sallad också.... som brukade avslutas med en kebebtallrik....

Men Nu!

Jag och Emil har skrivit ett kontrakt!

Det lyder såhär:

Saker vi bara får äta på helgen:

  • Skräpmat
  • Mjölkprodukter
  • godis och sånt trams
  • Rött kött

Detta ska vi göra:

  • Träna tis och torsdagar + en valfri aktivitet på helgen
  • en promenad om dagen

Detta började gälla igår, måndag. änså länge har det gått bra :P

Igår åt jag:

Ett glass yoghurt - Försvar! Ja, de e en mjölkprodukt, men de va så att jag bad emil i fredags att köpa EN förpakning yoghurt men han kom hem med FEM FÖRPACKNINGAR YOGHURT! så vi får faktiskt ta o äta upp de som finns i hemmet... vi har inte råd o vara så oekonomiska!

Ekologisk tomatsoppa på "Ekologiska kafeet i kungsparken" (vet inte va de heter) men vegitariska tillbehör. Jag stog och dreglade lite över brödet men jag höll mig undan det! Jag drack vatten och grön te till.

På kvällen åt vi Potatis och brocollisoppa som jag gjorde själv. Mycket billigt och mycket gott!
- 1 kg euroshoper brocolli
- "En matchande mängd" potatis.
- 3 dl havregrädde
- En stor gul lök
Salt och peppar

Koka upp allt tillsammans (potatisarna i mycket små bitar) vattnet ska bara täcka grönsakerna. När allt är ordentligen kokt så är det enklas att bara använda en stavmixer, men de hade ju inte Emil så jag fick använda mixern i 3 omgångar... Häll inte ut vattnet som det har kokat i (!!!) De vattnet innehåller de mesta av vitaminerna från potatisen och brocollin, o det är också därför man bara ska ha vatten så att de täcker grönsakerna för annars blir soppan för vattning! Detta ska vara en krämig soppa. Häll i havre grädden sen e de klart!

Till soppas gjorde jag en macka, en såndär hemskt fullkorns macka som nästan e omöjliga o äta för de e så mäktiga! på den hade jag kung kattmaras jordnötssmör, avokado, isbergsallad och gurka. Den blev mycket mumsig!

Idag blev det ingen frukost... eftersom jag fick upp så sent... så de blev detsamma som går dagens middag, och det kommer det att bli även nu... de e skönt med storkok för då behöver man inte laga mat varje dag :) men o andra sidan blir det ju lite tjatigt... men men... så får de vara!

Tess!


RSS 2.0